Δεκέμβριος 2013

· Μέλη του Σ.Α.Κ. και του Y.C.C. μαγειρεύουν με τα παιδιά της πρώτης τάξης του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού και όλα τα εδέσματα θα πωλούνται στο πανηγύρι χαράς στην αυλή του σχολείου και τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

• Η εθνική ομάδα μαγειρικής αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την ετοιμασία του ετήσιου δείπνου του περιοδικού Time out για 300 καλεσμένους με το γαστρονομικό μενού 3 πιάτων μόνο με κυπριακές γεύσεις.
• Διοργανώνεται δείπνο προς τιμήν της Εθνικής Ομάδας νέων στο ξενοδοχείο ΑΛΙΟΝ στην Αγία Νάπα. Το δείπνο τελείται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου και του γενικού διευθυντή του Κ.Ο.Τ , Μάριου Χανίδη. Στο δείπνο παρευρέθηκαν όλοι οι χορηγοί και υποστηρικτές της Εθνικής μας Ομάδας νέων καθώς και άτομα του χώρου του τουρισμού, της επισιτιστικής βιομηχανίας και φίλοι του συνδέσμου.

Νοέμβριος 2013

· Η νεουδριθέσα Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής κερδίζει 2 ασημένια μετάλλια στον παγκόσμιο διαγωνισμό νέων “International Young Chefs Challenge” που διοργανώθηκε από τον σύνδεσμο Αρχιμαγείρων της Κορέας υπό την επίβλεψη του WACS (World Association Chefs Society) και έλαβε χώρα από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου 2013 στην Σεούλ. Απο την πρώτη κιόλας έξοδο των νέων μας στο εξωτερικό αποδεικνύεται ότι η Γαστρονομία στην Κύπρο έχει και παρόν αλλά και μέλλον.

Οκτώμβριος 2013

· Ο Σ.Α.Κ. εκπροσωπείται στον διαγωνισμό “Global chefs challenge” semi final South Europe με τους νικητές των Chef, Young και Pastry Chef of the year της ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2012. Και οι τρεις συναδέλφοι-διαγωνιζόμενοι ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών καταλαμβάνοντας τη πρώτη, την δεύτερη και την τρίτη θέση. Ο συνάδελφος Μιχάλης Μαυρομουστάκης καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον Pastry Chef of the year θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στον τελικό του Global Chefs Challenge που θα γίνει τον Μάιο του 2014 στην Νορβηγία κατά την διάρκεια του παγκόσμιου συνέδριου του WACS.

Σεμπτέμβριος 2013

· Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,13 Σεπτεμβρίου 2013, ο εσπερινός της εορτάζουσας Μονής του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται στον χώρο του Minthis Hill resort όπου μέλη του Σ.Α.Κ. και του νεουδριθέντος “Young chefs club” Πάφου πρόσφεραν μετά το τέλος του εσπερινού, σε συνεργασία με την διεύθυνση του Minthis Hill, κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα στους 200 περίπου παρευρισκομένους, αφιλοκερδώς.

Ιούλιος 2013

• Ιδρύεται η Λέσχη νεαρών μαγείρων (Young Chefs Club) με πρωτοβουλία του Σ.Α.Κ. και το όνειρο 20 χρόνων γίνεται , επιτέλους, πραγματικότητα.

Ιούνιος 2013

• Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΚ απένειμαν έπαθλα στους καλύτερους σπουδαστές – μαθητές που φοιτούν στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες Σχολές Ξενοδοχειακής εκπαίδευσης.

Απρίλιος 2013

• Στις 26 Απριλίου 2013 πραγματοποιείτε αιμοδοσία από τον Σ.Α.Κ. Λεμεσού σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Grandresort. Όλοι οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία έδωσαν και δείγμα για να διενεργηθεί έλεγχος συμβατότητας μυελού των οστών για τον μικρό Γιώργο ο οποίος πάσχει από λευχαιμία.

• Στις 28 Απριλίου 2013 διεξάγεται στους χώρους του αθλητικού κέντρου της τράπεζας Κύπρου το ετήσιο ΄΄Σαρακοστιανό γεύμα΄΄ που οργανώνει ο ΣΑΚ Λευκωσίας – Κερύνιας .
• Το γεύμα έγινε με την στήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ‘Βαγόνι Αγάπης’ και τα καθαρά έσοδα πήγαν στο ταμείο στήριξης του Ιδρύματος.

Μάρτιος 2013

· Στις 5 Μαρτίου 2013 πραγματοποιείτε εκδρομή – επίσκεψη των μελών του ΣΑΚ Λάρνακας στην Λεμεσό. Μέλη του ΣΑΚ Λάρνακας πήγαν στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία του Γλωσσά) στο χωριό Κελλάκι για προσκύνημα και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το οινοποιείο Χατζιαντωνά στο χωριό Παρεκκλησιά για ξενάγηση στο οινοποιείο. Τα μέλη παρακολούθησαν την όλη διαδικασία οινοποίησης με υπερσύγχρονα μέσα. Επίσης, έγινε ξενάγηση στις υπόγειες κάβες του οινοποιείου και στην συνέχεια γευσιγνωσία διαφόρων κρασιών.

Φεβρουάριος 2013

• Στις 28 Φεβρουάριου 2013 διεξάγεται στην αίθουσα δεξιώσεων ΖΗ.ΔΗ.ΠΑ. στο Λιοπέτρι, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το ετήσιο δείπνο που συνδιοργανώνει ο Σ.Α.Κ. Αμμόχωστου μαζί με το Δ.Σ. του ιδρύματος “΄Αγιος Παύλος״ για παιδιά με ειδικές ικανότητες με εξαιρετική επιτυχία. Πέραν των χιλίων ανθρώπων ήταν παρόντες και η όλη βραδιά ξεχείλισε απο αγάπη για αυτά τα παιδιά που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.
· Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Σ.Α.Κ. Λεμεσού πραγματοποιήτε στις 5 Φεβρουαρίου 2013 εκδρομή – επίσκεψη των μελών στην Πάφο. Μέλη του ΣΑΚ Λεμεσού πήγαν στο μοναστήρι της Χρυσορογιάτισσας για προσκύνημα και ξεναγήθηκαν από τον Ιερέα στους χώρους της μονής. Ακολούθως, πήγαν στο οινοποιείο «ΚΟΛΙΟΣ» στο χωριό Στάτος – Άγιος Φώτιος για ξενάγηση στους χώρους του. Τα μέλη παρακολούθησαν την όλη διαδικασία οινοποίησης με τα υπερσύγχρονα μέσα που διαθέτει το οινοποιείο, έγινε ξενάγηση στις υπόγειες κάβες του οινοποιείου και στην συνέχεια γευσιγνωσία διαφόρων κρασιών.

Δεκεμβριος 2012

• Διεξάγετε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Four Seasons το φιλανθρωπικό δείπνο “Ημέρα Αγάπης Παιδιού” που διοργάνωσε απο κοινού το Κανάλι 6 και το Round table 6. Μέλη του συνδέσμου αρχιμαγείρων Κύπρου μαγείρεψαν αφιλοκερδώς και τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης πήγαν στο ταμείο “ημέρας αγάπης παιδιού”.

Νοέμβριος 2012

• Στις 23 Νοεμβρίου 2012 διεξάγεται η ετήσια γενική συνέλευση του συνδέσμου αρχιμαγείρων Κύπρου στο συνεδριακό κέντρο “Θάλασσα” στο εστιατόριο “Αντρέας και Μέλανη” στη Ακτή Κυβερνήτη.

• Στα πλαίσια της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Πρεσβεία της Κύπρου στην Δανία, σε συνεργασία με τον Σ.Α.Κ. διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων ‘’Ημέρα Κύπρου‘’ στην Κοπεγχάγη 2012.

Οκτώβριος 2012

• Ολυμπιακοί αγώνες Μαγειρικής στην πόλη Erfurt της Γερμανίας. Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής λαμβάνει μέρος για τρίτη φορά στο μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού η Κύπρος κατάκτησε δύο χάλκινα μετάλλια.

• Στα πλαίσια του Ραδιομαραθωνίου 2012 ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου λαμβάνει μέρος στο πανηγύρι χαράς που γίνεται στη Λεμεσό. Ο επαρχιακός Λεμεσού αναλαμβάνει με άτομα του ξενοδοχείου Mediterranean, την ετοιμασία και πώληση λοκμάδων τα έσοδα των οποίων δίδονται στον Ραδιομαραθώνιο.

Σεπτέμβριος 2012

• Διοργανώνεται το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο της Εθνικής Ομάδας στο ξενοδοχείο Four Seasons. Το δείπνο τελείται υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Γεωργίας κ. Σοφοκλή Αλετράρη. Στο δείπνο παρευρέθηκαν όλοι οι χορηγοί και υποστηρικτές της Εθνικής μας Ομάδας καθώς επίσης και άτομα του χώρου του τουρισμού, της επισιτιστικής βιομηχανίας και φίλοι του συνδέσμου.

Αύγουστος 2012

• Ο Σ.Α.Κ. σε συνεργασία με την οικογένεια Ανδρέα Καλλίδη, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά φιλανθρωπικό δείπνο στην οικία του. Τα έσοδα του δείπνου δίδονται στον αντιλευχαιμικό σύνδεσμο “Ζωή”.

Ιούλιος 2012

• Διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία το διήμερο σεμινάριο με θέμα WACS Approved Judges, στο ξενοδοχείο Grand Resort. Εκπαιδευτής του σεμιναρίου είναι ο Σουηδός Chef Gert Klötze.

Ιούνιος 2012

Μάιος 2012

• Διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο σεμινάριο του ΣΑΚ στο Κτήμα Μακένζυ στην Λάρνακα, με θέμα “Fish & Seafood”. Εκπαιδευτής του σεμιναρίου ο γνωστός Έλληνας Chef Λευτέρης Λαζάρου

• Πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία επίσης το τρίτο σεμινάριο του ΣΑΚ στο ξενοδοχείο Grecian Park με θέμα “Advance Buffet Preparations”. Εκπαιδευτής του σεμιναρίου ο καταξιωμένος Chef Μιχάλης Ντουνέτας.

Απρίλης 2012

• Διεξήχθη και φέτος από τον Σ.Α.Κ. επαρχίας Λευκωσίας-Κερύνιας το καθιερωμένο Σαρακοστιανό Γεύμα στο Αθλητικό κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. Τα έσοδα του γεύματος δίδονται στο ίδρυμα ΚΥΚΑΤ που συντηρεί η Μητρόπολη Ταμασσού.

Μάρτιος 2012

• Διεξάγεται η έκθεση ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ σε συνεργασία με την εταιρία “Γιωργαλλης Fair” στα πλαίσια της οποίας διεξάγεται και ο παγκύπριος διαγωνισμός μαγειρικής. Η έκθεση γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

• Σ.Α.Κ. συμμετέχει για πρώτη φορά στην τουριστική έκθεση που διοργανώνει το ΕΒΕ Αμμοχώστου. Τον Σύνδεσμο αντιπροσωπεύει ο Αν. Πρόεδρος μαζί με τους νικητές του διαγωνισμού Γαστρονομίας, Αρχιζαχαροπλάστης της χρονιάς, νεαρός Αρχιμάγειρας της χρονιάς και ο νικητής του μοντέρνου κυπριακού μενού οι οποίοι παρουσίασαν μοντέρνα πιάτα βασισμένα στην κυπριακή αυθεντική κουζίνα.

• Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής σε συνεργασία με τους φοιτητές του ΑΞΙΚ ετοίμασαν και πρόσφεραν φιλανθρωπικό Gala στο ξενοδοχείο Hilton που οργάνωσε το Round Table 1.

Φεβρουάριος 2012

• Διεξάγεται στο Αυγόρου η καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει ο Σ.Α.Κ. (επ. Αμμοχώστου) για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος Απόστολος Παύλος. Για ακόμη μια φορά η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού οι εισπράξεις ξεπέρασαν τις €30.000.

• Η Κύπρος εκπροσωπείται από τον “Αρχιμάγειρα της Χρονιάς” 2011 Ανδρέα Βουζούνη στον προκριματικό αγώνα “Global Chef Challenge” που διεξήχθη στην Σλοβενία.

• Διεξάγεται διήμερο σεμινάριο, το πρώτο από τα τρία που εξάγγειλε ο Σύνδεσμος μας, στο ξενοδοχείο Four Seasons με θέμα «Lamb & beef butchery». Το σεμινάριο έγινε από τον master butcher της εταιρείας EBLEX, Viv Harvey. Επίσης, ο κος Harvey πραγματοποίησε σεμινάριο και για τους φοιτητές των τριτοβάθμιων σχολών την επόμενη στο Intercollege.

Δεκέμβρης 2011

• Διεξάγεται η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΚ και μετά τις εκλογές αναλαμβάνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

• Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής σε συνεργασία με τον ραδιοσταθμό ΚΑΝΑΛΙ 6 και το Round Table 6, διοργανώνουν στο ξενοδοχείο Four Seasons φιλανθρωπικό δείπνο. Τα έσοδα της πολύ πετυχημένης εκδήλωσης δίδονται στο ίδρυμα “Ημέρα Αγάπης Παιδιού”.