Διαγωνισμοί

Παγκύπριος Διαγωνισμός Μαγειρικής / Εκθεση

Ο Σ.Α.Κ. διοργανώνει το μεγαλύτερο παγκύπριο γαστρονομικό φεστιβάλ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής κάθε δύο χρόνια συνήθως τον μήνα Νοέμβριο. Οι διαγωνισμοί που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια του φεστιβάλ δίνουν την ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως (μέλη του Σ.Α.Κ., μαθητές των ξενοδοχειακών σχολών και φοιτητές τριτοβάθμιων σχολών) να διαγωνιστούν σαν ίσος προς ίσο με σκοπό την αναβάθμιση επαγγελματικών γνώσεων και τεχνικών και την ανταλλαγή πολύτιμων εμπειριών στο τραπέζι της εφαρμογής.

Στα πλαίσια αυτών των διαγωνισμών δίνεται επίσης η ευκαιρία ανάδειξης στους επαγγελματίες συναδέλφους που θα εκπροσωπήσουν τον Σ.Α.Κ. αλλά και την Κύπρο σε διάφορα παγκόσμια γαστρονομικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς μαγειρικής.

Παράλληλα με τον παγκύπριο διαγωνισμό μαγειρικής διεξάγεται η έκθεση «HO.RE.CA Gastronomia Expo» από τον Σ.Α.Κ. και την εταιρία IMH και είναι η κατεξοχήν επαγγελματική έκθεση στον επισιτιστικό κλάδο. Πρωταρχικός στόχος της έκθεσης είναι η κάλυψη των αναγκών του Κύπριου επαγγελματία ο οποίος έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής καθώς επίσης και σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς ξενοδοχείων, εστιατορίων και γενικότερα του επισιτιστστικού τομέα.

Τέλος, η έκθεση παραμένει ανοιχτή για το κοινό δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους έχουν σχέση με την ποιοτική κουζίνα και το καλό φαγητό να έρθουν σε άμεση επαφή με τους επαγγελματίες Chef, μέλη του Σ.Α.Κ. και να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους τους οποίους διατηρούν το όνομα της χώρα μας υψηλά στους γαστρονομικούς δείκτες.

Πρωταρχικός σκοπός του Σ.Α.Κ. παραμένει η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση της γαστρονομίας και ως “γιορτή όλων των μαγείρων” του τόπου να συνεχίσει να προσφέρει σε όλους τους εμπλεκομένους νέες εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις που φέρουν ως αποτέλεσμα την προσωπική και επαγγελματική ανύψωση.