Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου διοργάνωσε την Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευσή του, η οποία έλαβε χώρα στο Κτήμα Ονειράμα στη Κοφίνου. Στη συνέλευση παρευρέθηκε η Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κυρία Αννίτα Δημητρίου, τα μέλη του Συνδέσμου και όλοι οι Χορηγοί.

Αρχικά, όλα τα μέλη είχαν την ευκαιρία να ανανεώσουν την συνδρομή τους στον Σύνδεσμο, και μετά ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου Κυρίου Γιώργου Δαμιανού ο οποίος και αναφέρθηκε στις πάμπολλες ενέργειες του Συνδέσμου και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο έργο του Συνδέσμου, τους χορηγούς, το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και την ομάδα που συμμετείχε στην έκθεση HO.RE.CA Gastronomia Expo 2021. Ανέφερε επίσης ότι ο Σύνδεσμος έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και ο κύριος στόχος του Συνδέσμου παραμένει ο ίδιος, να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο που επιτελεί ούτως ώστε να εξελίσσεται ο τομέας της γαστρονομίας στην Κύπρο καθώς επίσης και η δημιουργία ακαδημίας αλλά και η πρόταση νόμου επικύρωσης του επαγγέλματος. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι ο Σύνδεσμος συνεχίζει να βλέπει μπροστά, τους μελλοντικούς στόχους και τα μεγαλύτερα όνειρα.

Στη συνέλευση βραβεύτηκαν 3 πολύ αγαπητά και ξεχωριστά μέλη τα οποίοι έχουν φύγει από τη ζωή. Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με μια μερίδα ατόμων οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα προς τον σύνδεσμο μας, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο. Επίσης βραβεύτηκαν ο κ. Ανδρέας Ιωάννου ο οποίος διετέλεσε Εκπρόσωπος Λεμεσού, ο κ. Σωτήρης Σωτηρίου ο οποίος διετέλεσε Εκπρόσωπος Αμμοχώστου και ο κ. Χρίστος Κουδουνάς που διετέλεσε Εκπρόσωπος Πάφου οι οποίοι αποχωρούν από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ζωντανή μαγειρική παρουσίαση με τίτλο « Vegan Life Taste Like..» από τον Executive Chef κ. Σταύρο Ψωμόπουλο και την αγαπητή δημοσιογράφο κ. Μαρία Βενέτη, τους οποίους είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε.

Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και αμέσως μετά οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κυπριακό πρόγευμα – brunch στο διαλλειμα τους.

Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού του συνδέσμου από τον Ταμία, κ. Παναγιώτη Χαραλάμπους.

Όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Συνδέσμου που έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται ψήφισαν το καινούργιο συμβούλιο του Συνδέσμου. Καινούργια μέλη απέκτησε το Διοικητικό Συμβούλιο, την κ. Εύη Χιώτη, στη θέση του Αντιπροέδρου Εκπαίδευσης και Εκδόσεων, τον κ. Άριστο Αντωνίου στη θέση του Εκπροσώπου Λεμεσού, τον κ. Αντώνη Τζιαμπουρή στη θέση του Εκπροσώπου Αμμοχώστου και τον κ. Δημήτρη Γκόγκα στη θέση του Εκπροσώπου Πάφου. Αποχωρούν επίσης ο κ. Παναγιώτης Παπακώστας ο οποίος διετέλεσε Αντιπρόεδρος Εκπαιδεύσεων και Εκδόσεων και ο κ. Νέαρχος Τήλλυρος Διευθυντής Εκπαίδευσης.