Γαστρονομία

Έκθεση Γαστρονομία HO.RE.CA

Η έκθεση «Γαστρονομία» οργανώνεται κάθε δύο χρόνια συνήθως τον μήνα Νοέμβριο από τον Σ.Α.Κ. και την εταιρία Arvani investments και είναι η κατεξοχήν επαγγελματική έκθεση στον επισιτιστικό κλάδο. Πρωταρχικός στόχος της έκθεσης είναι η κάλυψη των αναγκών του Κύπριου επαγγελματία ο οποίος έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής καθώς επίσης και σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Παράλληλα με την έκθεση ο Σ.Α.Κ. διοργανώνει το μεγαλύτερο Παγκύπριο γαστρονομικό φεστιβάλ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Οι διαγωνισμοί που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια του φεστιβάλ δίνουν την ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως (μέλη του ΣΑΚ, μαθητές των ξενοδοχειακών σχολών και φοιτητές τριτοβάθμιων σχολών) να διαγωνιστούν σαν ίσος προς ίσο με σκοπό την αναβάθμιση επαγγελματικών γνώσεων και τεχνικών και την ανταλλαγή πολύτιμων εμπειριών στο τραπέζι της εφαρμογής.

Στα πλαίσια αυτών των διαγωνισμών δίνεται επίσης η ευκαιρία ανάδειξης στους επαγγελματίες συναδέλφους που θα εκπροσωπήσουν τον Σ.Α.Κ. αλλά και την Κύπρο σε διάφορα παγκόσμια γαστρονομικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς μαγειρικής.

Τέλος η έκθεση παραμένει ανοιχτή για το κοινό δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσοι έχουν σχέση με την ποιοτική κουζίνα και το καλό φαγητό να έρθουν σε άμεση επαφή με τους επαγγελματίες Chef, μέλη του Σ.Α.Κ. και να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους οι οποίοι διατηρούν το όνομα της χώραs μας υψηλά στους γαστρονομικούς δείκτες.

Πρωταρχικός σκοπός του Σ.Α.Κ. παραμένει η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση της γαστρονομίας και ως η “γιορτή όλων των μαγείρων” του τόπου να συνεχίσει να προσφέρει σε όλους τους εμπλεκομένους νέες εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις που φέρουν ως αποτέλεσμα την προσωπική και επαγγελματική ανύψωση.

Νέα Γαστρονομίας